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Haute-Vienne
propriete agricole
343 000 €
27 ha
propriété agricole sud haute vienne limite Corrèze 27ha comprenant 1 maison 1 stabulation 1 bergerie 1 porcherie et un atelier dans un petit hameau calme possibilité d'acheter maté...
Puy-de-Dôme
Propriété agricole de 35 hectares à fort potentiel dans le Puy-de-Dôme
99 000 €
Cette propriété agricole située à plus de 600 mètres d’altitude, répartie sur deux communes voisines, Pontaumur et Landogne dans les Combrailles, offre une surface totale de 35 hec...
Haute-Vienne
Propriete à vendre 8 pièces GLANGES (87)
422 000 €
34 ha
Conviendrais à jeune agriculteur désireux de se lancer , ou extension , ou projet agri-touristique (gîtes, chambres d'hôtes , manège pour chevaux , centre équestre , artisan , entr...
Saône-et-Loire
Vente parts GFA
70 000 €
111 ha
Commune de MONTHELON 71400
Vente de 1705 parts d'un G.F.A. au prix 70000€
Le G.F.A. a une superficie 111ha 12a 36ca et est divisé en 7750 parts...
Gers
Propriété agricole
750 000 €
49 ha
GERS (32) - Propriété agricole à vocation élevage sur 49ha PRIMOTERA vous propose en exclusivité cette propriété en plein coeur du Gers, comprenant : - Un corps de ferme isolé...
Saône-et-Loire
BELLE FERME RÉNOVÉE SUR 8 HA
475 000 €
8 ha
Cluny 25 min. Montceau 20 min. Gare TGV 25 min. Lyon 1h20. Paris (TGV) 1h45. Genève 2h00. Bâle 3h00. Une belle ferme en pierre restaurée composée d’une habitation 100 m² environ – ...
If you're looking to buy a beef farm, we have a very wide range of beef farms for sale in all regions and departments.
You can buy conventional, High Environmental Value or Organic beef farms.
French cattle breeds
Many different breeds are reared in France for beef production:
Charolais,
Limousin
Blonde d'Aquitaine
Aubrac,
Salers,
Angus,
Parthenaise,
Bazadaise
etc.
Outlets for beef farming
The principle of suckler farming is to rear cows to produce calves for meat. The milk is therefore destined for the calves.
Some breeders specialise in "birthing" animals, others in "finishing or fattening", and many breeders practise both professions (breeder and fattener).
Several products are derived from suckler farming:
Calves are mainly reared to give meat from young or young bulls, fattened up to around 18 months of age.
Heifers (young female animals) are fattened up until an average age of three years.
Calves are "reared under the mother": they are fattened on milk to produce white meat by the age of 8 months.
Cull cows (which will no longer produce calves) are fattened up for consumption.
Beef production in France
57,000 farms in France have at least 5 suckler cows, and the suckler cow herd stood at 3,826,000 animals in 2020.
This herd is mainly located around the Massif Central (Nouvelle-Aquitaine and Auvergne-Rhône-Alpes regions).